پرش لینک ها

تفاوت حسابداری بهای تمام شده با حسابداری مالی در چیست؟

تفاوت حسابداری بهای تمام شده با حسابداری مالی در چیست؟

 

انواع حسابداری

حسابداری هزینه های استاندارد

این نوع از حسابداری بهای تمام شده (هزینه) با استفاده از نسبت مقایسه استفاده کارآمد از نیروی کار و مواد برای تولید کالاها یا خدمات تحت شرایط استاندارد استفاده می کند. بررسی این تفاوت ها است که تجزیه و تحلیل واریانس نامیده می شود. حسابداری هزینه سنتی اساسا بر اساس یک اندازه گیری کار اختصاص داده شده است. با توجه به این واقعیت که هزینه سربار از پیدایش حسابداری هزینه های استاندارد متناسب با هزینه نیروی کار افزایش یافته است، تخصیص هزینه سربار به عنوان هزینه کلی تا تولید بینش گمراه کننده به پایان رسیده است.

 

هزینه یابی مبتنی بر فعالیت

موسسه منشور حسابداران مدیریت حسابداری مبتنی بر فعالیت به عنوان تعریفی از حسابداری بهای تمام شده (هزینه) “رویکرد به فعالیت های هزینه و نظارت بر فعالیت هایی که شامل ردیابی مصرف منابع و هزینه خروجی نهایی دارند، منابعی اختصاص یافته و به فعالیت ها و هزینه اشیاء بر اساس برآورد مصرف در حالت دوم استفاده از محرک های هزینه به ضمیمه هزینه فعالیت به خروجی متعادلی تبدیل می شوند” بیان کرده اند.

حسابداری بهای تمام شده (هزینه) شامل تکنیک هایی برای:

1- تعیین هزینه محصولات، فرآیندها، پروژه ها، و غیره به منظور گزارش مقدار صحیح بر صورت های مالی و …

2- کمک به مدیریت در تصمیم گیری و در برنامه ریزی و کنترل یک سازمان است.

 

به عنوان مثال، حسابداری بهای تمام شده (هزینه) برای محاسبه هزینه واحد از محصولات یک تولید کننده به منظور گزارش هزینه موجودی در ترازنامه آن و هزینه کالاهای فروخته شده در صورت سود و زیان آن استفاده می شود. به همین دلیل است که با روش هایی مانند تخصیص هزینه های سربار تولید و از طریق استفاده از فرآیند هزینه یابی، عملیات هزینه و شغل، سفارش سیستم های هزینه به دست می آید.

 

هزینه حسابداری با کمک مدیریت ارائه تجزیه و تحلیل رفتار هزینه ها، روابط مقرون به حجم انتفاعی، بودجه ریزی عملیاتی و سرمایه، هزینه یابی استاندارد، واریانس تجزیه و تحلیل برای هزینه ها و درآمدها، قیمت گذاری انتقال، هزینه یابی بر مبنای فعالیت، و غیره بدست می آید.

 

ریشه های حسابداری هزینه، در کسب و کار تولید است اما امروزه به حوزه کسب و کار خدمات، گسترده شده است. برای مثال، یک بانک برای تعیین هزینه پردازش چک مشتری و یا سپرده از حسابداری هزینه استفاده می کند. این به نوبه خود ممکن است مدیریت را با راهنمایی در قیمت گذاری از این خدمات کمک کند.